Slide background
Slide background
Slide background

PROJEKTET

HØR MERE OM Det NYE ØHAVSCENTER

Christiansminde vil skabe vækst i turismen på Sydfyn

Hotel Christiansminde har store visioner. Da Naturstyrelsen d. 30. oktober meddelte hvilke 10 projekter, der får tilladelse til at bygge kystnært og bogstavelig talt skabe turistattraktioner i strandkanten, var der jubel på Hotel Christiansminde: - vi var én af de 10!!!!!!

Hotel Christiansminde har en vision om at skabe et internationalt kendt Øhavscenter, der skal samle sport, undervisning, bevægelse og gastronomi på kanten af det sydfynske øhav. Projektet blev godkendt af Svendborg Byråd og blev den 30. april indsendt til Naturstyrelsen, som så har brugt 6 måneder på at gennemgå de mange ansøgninger. Det er imidlertid en tilladelse med ret afgørende begrænsninger, i forhold til den oprindelige ansøgning. Øhavscentret var tænkt som en ø, placeret ud for Christiansminde, med en bygning indeholdende rammerne for de mange aktiviteter, der skal findes på stedet. I tilsagnet er det dog indføjet, at der ikke må anlægges en ø på stedet, hvorfor en ny projektbeskrivelse vil være nødvendig.

- Vi har længe haft ideen og gennem tiden udvekslet ideer med mange aktører i Svendborg og omegn. Men det har bare ikke rykket. Skal der ske noget, skal det gøres som en forretning. Derfor tør vi godt tænke store tanker om at skabe et rum, hvor professionelle turismeaktører og entusiastiske specialister inden for  natur, sport, gastronomi og turisme kan mødes. Nu håber vi så at der kan finde en fysisk og økonomisk løsning, inden for den tilladelse vi har fået, forklarer Holger Brodersen, der er direktør for Hotel Christiansminde.

4Christiansminde har i snart 200 år været et yndet rekreativt opholdssted for svendborgenserne. Den ånd ønsker Hotel Christiansminde at videreføre og udvikle. Øhavscentret er tænkt som en organisk form, der udspringer fra det allerede eksisterende og succesfulde konferencehotel, og snor sig ned i strandkanten. Øhavscenter Christiansminde vil således omfatte en attraktiv bygning ved vandet med madværksteder, laboratorium, fællesfaciliteter og udsigtspunkter. Bygningen vil blive indrammet af strandmiljøet og indbyde til masser af aktivitet for lokale såvel som områdets gæster.

Vandkantområdet vil forbinde aktivitetsstederne med en integration af eksisterende stier og veje, og Hotel Christiansmindes eksisterende faciliteter vil blive udvidet med nye, attraktive værelser, som bliver bygget ind i skråningen og med direkte adgang til naturen. Projektet møder da også allerede stor opbakning fra andre virksomheder og turistattraktioner i Svendborg og omegn. Blandt andre Udvikling Fyn ser store muligheder med Øhavscentret.

- Vi har brug for nyheder som denne, der kan skabe opmærksomhed og tiltrække turisterne til Fyn. Der bliver investeret massivt hos andre, som vi er i konkurrence med, så når vi får skabt noget unikt på Fyn, har vi større chance for at overbevise turisterne om at komme til Fyn. Øhavscentret vil gøre Fyn til et stærkere produkt og dermed give større gennemslagskraft i markedsføringen af hele Fyn, lyder det fra udviklingschef Thomas Kastrup.

Hvis projektet bliver en realitet, forventes projektet at stå klar i 2019 -2020.